Numerology Store    Download  Video    Forum


Go Back   Five12.net -- Online Forum for the Numerology Music Sequencer > Five12 > Five12 News

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 11-25-2014, 12:35 PM
jim jim is offline
Administrator
 
Join Date: Nov 2008
Location: Albuquerque, NM
Posts: 4,220
Default Numerology 4 : Upgrading from Numerology 3 and earlier....

*** IMPORTANT UPDATE - Dec 2015 ***

I've just recently moved all new Numerology sales to a new e-commerce provider, FastSpring. In order to keep the transition manageable, I will be handling all upgrades directly via PayPal for a while. For prices, see the Five12 Store page: http://five12.com/hq/Store . My PayPal account is the same as my main email address: jim (at) five12 [dot] com -- remove () and [] as appropriate...

If you have any questions, post below or send email!

Jim


[Old Instructions Below]

I'm handling upgrades to Numerology 4 a bit differently from usual. Instead of selling an upgrade serial number and thus forcing you to keep track of 2 SNs -- or even 3 if you upgraded from version 2, I've setup a coupon system whereby owners of N3 can purchase a full copy of N4 for the price of the upgrade. Then you only have to use your N4 SN to activate.

The coupon system only works for upgrades from N3. So, if you have Numerology 1 or 2, email me directly for upgrade details: info (at) five12 [dot] com.

If you purchased Numerology 3 SE or Numerology 3 Pro on or after August 18 2012 (the date of the first Numerology 4 Roadmap posting), you are entitled to a free upgrade. Download Numerology 3.2, Build 70 or later, and choose "Upgrade to Numerology 4" from the Numerology 3 menu. Numerology will check with the Five12 server to verify your upgrade status. Once it verifies your information, you will get a Numerology 4 serial number and a link to download the Numerology 4 beta. You will also get an email receipt.

For (almost) everyone else, install the last build of Numerology 3: http://five12.net/showthread.php?t=905
… then use the "Upgrade to Numerology 4" menu to retrieve a one-time-use only upgrade coupon. This coupon allows you to purchase a full copy of Numerology 4 such that your total cost is just for the upgrade charge (currently $39 US). You can use the coupon to purchase N4 SE or N4 Pro. The easiest way to handle it is to click the "Purchase" button, in which case the coupon will automatically be entered.

If you try the "Upgrade to Numerology 4" menu and do not get a response, or get a "we can't find your info" message, or you do not have your mac hooked up to the internet, just send email to info (at) five12 (dot) com with your full name, any email addresses used for purchases, and N3 serial number(s), and I will lookup your upgrade info.

You can use the "Upgrade to Numerology 4" menu item as often as you like, all it does is verify and lookup stuff I've already pre-assigned. It will return the same info each time you use it.

These coupons do not expire, but they are one-time-use only, and are tied to your Numerology 3 serial number. In particular, you cannot sell the coupon to someone else without transferring your Numerology 3 license. Similarly, if you sell your Numerology 3 license, the coupon goes with it. Once you use the coupon, you cannot sell either your copy Numerology 3 or Numerology 4 without selling the other with it.

Cheers,
Jim

Last edited by jim; 12-24-2015 at 04:09 PM.
Reply With Quote
  #2  
Old 12-06-2014, 10:51 AM
Quinn Quinn is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 20
Default

hi Jim,

My computer has 2 gigs of ram. Is that going to be a problem in Num 4? Num 3 works just fine.
Reply With Quote
  #3  
Old 12-07-2014, 09:03 PM
jim jim is offline
Administrator
 
Join Date: Nov 2008
Location: Albuquerque, NM
Posts: 4,220
Default

Quote:
Originally Posted by Quinn View Post
hi Jim,

My computer has 2 gigs of ram. Is that going to be a problem in Num 4? Num 3 works just fine.
Assuming it's Intel & runs at least 10.6.8, 2 gigs is a bit tight, but should be OK, as long as you don't load a bunch of samples. Use the Activity Monitor to keep an eye on things. Reboot before a session to clear out any stuff the OS has running...

Cheers,
Jim
Reply With Quote
  #4  
Old 05-14-2015, 08:40 PM
KeyReal KeyReal is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 2
Default

Hello Jim, I bought a full license and having re-wire problem. N4.1 just do not open in rewire mode. Saw other topics and tried all suggestions such as same 32bit on both and bundle files in a folder. What else worth double checking? Running 10.6.8 with Logic 9.1.
Reply With Quote
  #5  
Old 05-15-2015, 06:50 PM
jim jim is offline
Administrator
 
Join Date: Nov 2008
Location: Albuquerque, NM
Posts: 4,220
Default

Quote:
Originally Posted by KeyReal View Post
Hello Jim, I bought a full license and having re-wire problem. N4.1 just do not open in rewire mode. Saw other topics and tried all suggestions such as same 32bit on both and bundle files in a folder. What else worth double checking? Running 10.6.8 with Logic 9.1.
Here's the full list of things to check:

- Start N4 standalone, and in N4's Prefs / Advanced, set Logging to "High".

- While you're there, check the "Installation" tab and ensure it says that the ReWire driver is 'Installed'.

- Quit N4, Start Logic 9

- In Logic, create a new stereo AUX Channel in the Mixer. If you can, set the input to that channel to be N4 ReWire (image attached)

… whether that works or not:

- Start the N4 app again

- In the "Numerology" menu, use "Contact Five12" to report a bug. Let me know if N4 RW showed up in the input menu to the aux channel in Logic 9, and if N4 started in ReWire mode.

Sending the bug report will also grab some logs files (one for the ReWire driver, one for the App) that will help me see what is going on. Once you're done, turn Logging back to 'Off'.

One other thing to know about w/ ReWire & Logic 9 : In Logic's prefs, be sure "ReWire Behavior" is set to "Live Mode", image attached also…

Jim
Attached Images
File Type: png Logic ProScreenSnapz003.png (133.9 KB, 48 views)
File Type: png Logic ProScreenSnapz004.png (144.7 KB, 48 views)
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 10:57 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.