Numerology Store    Download  Video    Forum


Go Back   Five12.net -- Online Forum for the Numerology Music Sequencer > Five12 > Five12 News

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 05-09-2016, 06:00 PM
jim jim is offline
Administrator
 
Join Date: Nov 2008
Location: Albuquerque, NM
Posts: 4,130
Default Numerology 4.2 Build 166

http://files.five12.com/NumerologyPro-4.2-Build166.dmg
http://files.five12.com/NumerologySE-4.2-Build166.dmg

- New Pref : KeyboardLayout : Those of you with AZERTY or QWERTZ keyboards should use this to get the correct mapping when using the "K-Keys" function on the Keyboard module.
- AU Hosting : Fixed an issue where some AUs were not loadable.
- MIDI To CV : Changed the modes to support Steinberg & Numark controllers (use "Rel-Inv");
- USAMO : Fixed an issue w/ running USAMO in N4 SE.
- VST & AU : Tweaked a couple things for demo mode.
- Activation : Fixed an activation bug (again)
- Chord Seq : Fixed a ParamMod max value issue with "Chord Type".

... still working on an issue w/ MainStage, will post news on that when I have some...

Cheers,
Jim
Reply With Quote
  #2  
Old 05-11-2016, 01:57 PM
Uncle GroOve Uncle GroOve is offline
Member
 
Join Date: Sep 2013
Location: Between here and there
Posts: 73
Default

Quote:
Originally Posted by jim View Post
http://files.five12.com/NumerologyPro-4.2-Build166.dmg
http://files.five12.com/NumerologySE-4.2-Build166.dmg

- New Pref : KeyboardLayout : Those of you with AZERTY or QWERTZ keyboards should use this to get the correct mapping when using the "K-Keys" function on the Keyboard module.
- AU Hosting : Fixed an issue where some AUs were not loadable.
- MIDI To CV : Changed the modes to support Steinberg & Numark controllers (use "Rel-Inv");
- USAMO : Fixed an issue w/ running USAMO in N4 SE.
- VST & AU : Tweaked a couple things for demo mode.
- Activation : Fixed an activation bug (again)
- Chord Seq : Fixed a ParamMod max value issue with "Chord Type".

... still working on an issue w/ MainStage, will post news on that when I have some...

Cheers,
Jim
Bravo - applausi!!
& thx for fixing that pesky lost-in-translation kbd thing


Cheers
Paul
Reply With Quote
  #3  
Old 05-12-2016, 09:47 AM
Loopy C Loopy C is offline
Member
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 66
Default

Thanks for the 'ChordSeq' 'Type' mod-range fix Jim...unfortunately (and I hope this isn't my fault as I mentioned 13), the range needs to be 14, not 13 in order to use full 'Maj+8' ~'min6' of 'Extd' type.
Reply With Quote
  #4  
Old 05-13-2016, 08:07 AM
yowza yowza is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 27
Default

I'm not sure where to put this post. I've been away from Numerology for a few years because I didn't have a computer new enough to run N4. I've been back in Numerology action for over a month now and one thing I've run into with the last few N4 versions (build 164 was the first version I tried upon my return), I can not get audio out of several of the Expert Sleepers plug ins specifically Meringue and Warbler. I can see the signal meters in the plugins responding to signal so I'm pretty sure audio is getting into the plugin but I can't hear any audio out of the plugin. The audio returns when I delete the Expert Sleepers fx module.

I'm using the newest version of both N4 and the Expert Sleepers plugins. I can get audio out of Expert Sleepers Minky Starshine which is a synth but not out of the AU fx.

I realize this could be a bug in the Expert Sleepers stuff but I figured I'd start here first on the N4 end. Is there any trick to getting these plugins to work? They worked fine a few years ago when I used them with Numerology.

Thanks!

Last edited by yowza; 05-13-2016 at 08:18 AM.
Reply With Quote
  #5  
Old 05-15-2016, 12:22 PM
jim jim is offline
Administrator
 
Join Date: Nov 2008
Location: Albuquerque, NM
Posts: 4,130
Default

Quote:
Originally Posted by Loopy C View Post
Thanks for the 'ChordSeq' 'Type' mod-range fix Jim...unfortunately (and I hope this isn't my fault as I mentioned 13), the range needs to be 14, not 13 in order to use full 'Maj+8' ~'min6' of 'Extd' type.
... Ahh, I must have mis-counted something -- on the list!

Jim
Reply With Quote
  #6  
Old 05-15-2016, 12:42 PM
jim jim is offline
Administrator
 
Join Date: Nov 2008
Location: Albuquerque, NM
Posts: 4,130
Default

Quote:
Originally Posted by yowza View Post
I'm not sure where to put this post. I've been away from Numerology for a few years because I didn't have a computer new enough to run N4. I've been back in Numerology action for over a month now and one thing I've run into with the last few N4 versions (build 164 was the first version I tried upon my return), I can not get audio out of several of the Expert Sleepers plug ins specifically Meringue and Warbler. I can see the signal meters in the plugins responding to signal so I'm pretty sure audio is getting into the plugin but I can't hear any audio out of the plugin. The audio returns when I delete the Expert Sleepers fx module.

I'm using the newest version of both N4 and the Expert Sleepers plugins. I can get audio out of Expert Sleepers Minky Starshine which is a synth but not out of the AU fx.

I realize this could be a bug in the Expert Sleepers stuff but I figured I'd start here first on the N4 end. Is there any trick to getting these plugins to work? They worked fine a few years ago when I used them with Numerology.

Thanks!
It looks like something is odd about the i/o setup on those plugins. Let me poke around a bit and I'll email Os if I need to...

Cheers,
Jim
Reply With Quote
  #7  
Old 05-20-2016, 12:54 AM
Loopy C Loopy C is offline
Member
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 66
Default

Quote:
Originally Posted by jim View Post
... Ahh, I must have mis-counted something -- on the list!

Jim
'Octave' range for 'Chord Sequencer' also seems to be one short (I can only get to '7' instead of octave '8' using a Mod Sequencer)? Should be '11' steps for full range of -2~8 right?
Reply With Quote
  #8  
Old 06-03-2016, 02:04 PM
Sifaka Sifaka is online now
Senior Member
 
Join Date: Sep 2009
Location: Amsterdam
Posts: 180
Default

Don't know if this is a new bug. But recalling a preset made in a modulation sequencer' modulating faderbox for an external instrument.

-Load a faderbox, and assign it to a controller.
-Modulate that fader with a sequencer. (set to step in my case)
-Save the preset for the mod seq.

Now setup same configuration on another channel.
Everything works, until I load a preset for the mod seq.

Hope this helps.

EDIT- After reloading the project, everything suddenly worked....weird

Last edited by Sifaka; 06-03-2016 at 02:11 PM.
Reply With Quote
  #9  
Old 06-17-2016, 06:20 PM
jim jim is offline
Administrator
 
Join Date: Nov 2008
Location: Albuquerque, NM
Posts: 4,130
Default

Quote:
Originally Posted by Loopy C View Post
'Octave' range for 'Chord Sequencer' also seems to be one short (I can only get to '7' instead of octave '8' using a Mod Sequencer)? Should be '11' steps for full range of -2~8 right?
Correct. Fixed for build 167 -- out in a few days...

Jim
Reply With Quote
  #10  
Old 06-30-2016, 12:47 PM
Sifaka Sifaka is online now
Senior Member
 
Join Date: Sep 2009
Location: Amsterdam
Posts: 180
Default

When editing the sample start/end in the sample kit in standalone, disables spacebar start and stop.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 12:24 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.