Numerology Store    Download  Video    Forum


Go Back   Five12.net -- Online Forum for the Numerology Music Sequencer > Eurorack Hardware > Vector Sequencer : News

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 03-17-2019, 04:10 AM
steve.turner steve.turner is offline
Member
 
Join Date: Feb 2019
Posts: 60
Default Expert Sleepers Silent Ways and Vector!

Hey all, so I wanna run Silent Ways with the Vector.

I have it running fine with my Circadian Rhythms but when I send a clock into Vector it seems to restart the sequence constantly with a flurry of pulses and never advances past the first step.

Loading SW SYNC VST in Cubase. Outputs via Y SPLIT to dual mono.
PPQN 24
Connect clock signal to CLOCK IN on Vector
Long series of sound and step one LED is bright.
Error message ENGraph.addhwoutevent TOO MANY E (something something)

Same settings with clock out work fine on Circadian Rhythms. Is there something I am missing in Vector setup? Same result using Pamela's New Workout as an intermediary.
Reply With Quote
  #2  
Old 03-17-2019, 05:25 AM
steve.turner steve.turner is offline
Member
 
Join Date: Feb 2019
Posts: 60
Default

I suspect this may be a problem with my physical routing. I am using Motu 8pre HEADPHONE out into an alleged adapter to split L an R to stereo 8th inch.

Looking at my mixer in Cubase I suspect it is simply pumping out the same signal on both mono outs rather than splitting left and right.

Using headphones I can hear clock on L and a single trigger on R.

Does this make sense? First time using Silent Way.
Reply With Quote
  #3  
Old 03-17-2019, 09:57 AM
blackdoors blackdoors is offline
Member
 
Join Date: Mar 2017
Location: Manchester, UK
Posts: 39
Default

Had this working OK here from memory, though I am usually going silent way to pam's NW, with 24ppqn from there onto Vector.

If you are on 24ppqn from silent way and going into Run and Clock, then you need to set vector to RC24, check it isnt on some other mode like Cr/1 or something.
Reply With Quote
  #4  
Old 03-17-2019, 12:04 PM
cliffman cliffman is offline
Numerologist
 
Join Date: Nov 2008
Location: PDX
Posts: 33
Default

I've used Vector with SW Sync plugin, 24ppq, with a run signal. Works fine. I use the ES-5 hardware for the clocks.
Reply With Quote
  #5  
Old 03-17-2019, 08:52 PM
steve.turner steve.turner is offline
Member
 
Join Date: Feb 2019
Posts: 60
Default

Thanks gentlemen. I suspect this will be resolved with correctly split stereo to mono adapter.

I am pleased to hear you guys have it working, there is no reason the same will not be true for me.

Will update!
Reply With Quote
  #6  
Old 03-19-2019, 05:23 AM
steve.turner steve.turner is offline
Member
 
Join Date: Feb 2019
Posts: 60
Default

Yeah solved. I am using headphone out of Motu 8pre and clearly the TRS to TS adapter I bought was not splitting signal as expected. I got a HOSA TRS to dual mono adapter and it works perfectly now with all in sync and stop/starting as expected.

Setup of Silent Ways 24ppqn an everything else default with Run Signal as RUN.

No issues.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 09:05 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.